İçeriğe geç

1 Dönüm Araziye Ne Kadar Yonca Ekilir

1 dönüm yere kaç kg yonca ekilir?

Yonca ekiminde dekara 3-5 kg ​​tohum atılır. Tohumları 1,5-3 santimetre derinliğe düşecek şekilde ekmeliyiz. Tohumun sarısı ve yabancı otlardan arındırılmış olması gerekir. Ekimden önce toprağı hazırlarken 12-16 kg fosforlu gübre atmalı ve toprağı derin sürmeliyiz.

1 dönüm tarladan ne kadar yonca alınır?

Yonca çok yıllık bir bitkidir ve ömrü yaklaşık 7 yıldır. En yüksek verim üçüncü yılda elde edilir, bundan sonra verim giderek azalır. Çim verimi toprak verimliliğine, gübrelemeye, sulamaya ve bakıma bağlı olarak değişir. Genel olarak her türden dekar başına ortalama 1 ila 3 ton yeşil çim elde edilebilir.

1 kg yonca tohumu ne kadar alana ekilir?

Yonca tohumları dekara 4 veya 5 kilogram ekilir. Bu şekilde tarlanızda yonca filizlerini ideal yoğunlukta görebilirsiniz. Ekim mibzerle yapılıyorsa 2 veya 2,5 kg yonca tohumu kullanılır. Tohumlar toprakta 1.

1 dönüm yonca ne kadar su ister?

Yoncanın yıllık su ihtiyacı yaklaşık 1250-1300 mm’dir. Yazın su ihtiyacı ayda yaklaşık 250-300 mm’dir. Bu miktar tarla yüzeyinde 25-30 cm su anlamına gelir. Her iki haftada bir su vermek (yaklaşık 15 cm) verimliliği artırır.

Yonca kilosu ne kadar 2024?

2024 yılında yonca peleti fiyatları Türkiye genelinde değişiklik gösterebilir. Konya gibi tarım ve hayvancılığın yoğun olduğu bölgelerde 50 kg yonca peleti fiyatı ortalama 300-400 TL civarındadır.

1 balya yonca kaç kg gelir?

Balya ağırlığı 25 ile 30 kg arasındadır. KALİTELİ BİR YONCA BALYA SADECE KALİTELİ YONCADAN YAPILIR. KALİTELİ BİR YONCA SADECE BİZİM İÇİN ÖNEMLİDİR.

1 balya yonca kaç TL?

Yonca balyalarının fiyatları genellikle piyasa koşullarına bağlı olarak değişebilir. Fiyatlar balya boyutu, ağırlığı, kalitesi ve balyalamada kullanılan malzemeler gibi faktörlere göre belirlenebilir. Ancak ortalama olarak yonca balyalarının fiyatları 250 ile 350 TL arasında değişebilir.

Yonca para kazandırır mı?

Genellikle hayvancılık faaliyetleri için kendi samanınızı ve silajınızı yetiştirmenizi önersek de, yoncayı ticari olarak yetiştirmek karlı bir bitkisel üretim biçimidir.

Yonca kaç ayda yetişir?

Çoğu çiftçi 4. yıldan sonra yonca yetiştirmeyi bırakır çünkü verim önemli ölçüde düşer (her yıl %15 düşebilir). Ancak yonca bitkilerinin 6-7 yıl veya daha uzun süre sonra önemli ürün verimi ürettiği de bulunmuştur.

1 dönüm yoncaya ne kadar gübre atılır?

DAP Gübresi Yonca ekim mevsiminde yonca üreticileri genellikle dekara 50 kg uygulamaktadır. Sonraki ay ve yıllarda verim durumuna göre bazı üreticiler dekara 5 kg, bazen yıl sonunda dekara 15-20 kg, bazıları da yonca hasadından sonra 5-10 kg uygulamaktadır.

En iyi yonca tohumu hangisi?

Yüksek Kaliteli Yonca Tohumu Seçenekleri Kaplamasız yonca tohumu, mevcut en doğal ve işlenmemiş seçeneklerden biridir. Mikro yonca tohumları kuraklığa dayanıklılıklarıyla bilindiklerinden faydalıdır. Çim yonca tohumu çeşitleri, daha az su ve bakımla tüm yıl boyunca yemyeşil bir manzaranın tadını çıkarmanızı sağlar.

Yonca kaç günde bir sulanır?

Genel olarak, yoncanın iki kez sulanması önerilir, bir hafta önce ve bir hafta sonra. Özellikle ilk birkaç yılda yonca daha fazla suya ihtiyaç duyar. Yonca bitkileri sel veya yağmurlama sistemleri kullanılarak sulanabilir. Ancak, sel sulama, arazinin iyi düzleştirilmesini gerektirir.

1 dönüm yere kaç kilo yonca gider?

Ot verimi toprak verimliliğine, gübrelemeye ve sulamaya bağlı olarak değişir. Her tür, dekar başına ortalama 1 ila 3 ton yeşil ot verebilir. Bunun kuru ot eşdeğeri 300 – 800 kg’dır.

Yoncanın hızlı büyümesi için ne yapmalı?

Çimlenme sulamasından sonra toprak altı damla sulamaya geçilmesi yoncanın daha hızlı büyümesini sağlar. Toprak altı damla sulama, ürün gelişimini daha homojen hale getirir ve hasat verimliliğini artırır. Toprak altı damla sulama sistemiyle sulama ve gübreleme sayesinde, sezon başına çelik sayısı 1 ila 3 artar.

Yonca susuz yetişir mi?

Bu nedenle yonca kuru ve sıcak iklimlerin bitkisi olarak düşünülebilir. Yoncanın derin bir kök sistemi vardır ve bu nedenle kuraklığa dayanıklıdır. Yıllık yağış miktarı 350–450 mm olan yerlerde yonca sulama yapılmadan yetiştirilebilir.

Yonca kilosu kaç para?

Yonca kuru fiyatı 2024 (TL/Kg)18 Şubat 2024

1 dönüm tarlaya kaç kilo tohum ekilir?

Optimum bitki gelişimi için 1 m2’ye 250 adet tohum yeterlidir. Tohumun büyüklüğü önemli bir faktör olmakla birlikte, tohumun çimlenme kapasitesi, saflığı ve özellikle bin tane ağırlığı dikkate alındığında dekara yaklaşık 16-18 kg tohum yeterlidir.

1 dönüm yoncaya ne kadar gübre atılır?

DAP Gübresi Yonca ekim mevsiminde yonca üreticileri genellikle dekara 50 kg uygulamaktadır. Sonraki ay ve yıllarda verim durumuna göre bazı üreticiler dekara 5 kg, bazen yıl sonunda dekara 15-20 kg, bazıları da yonca hasadından sonra 5-10 kg uygulamaktadır.

Yonca para kazandırır mı?

Genellikle hayvancılık faaliyetleri için kendi samanınızı ve silajınızı yetiştirmenizi önersek de, yoncayı ticari olarak yetiştirmek karlı bir bitkisel üretim biçimidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Parayı Elden Alan Gaziantep Escort