İçeriğe geç

Halle Berry Hangi Filmle Oscar Aldı

Matthew McConaughey hangi filmle Oscar aldı?

2014 yılında “Dallas Buyers Club” filmindeki rolüyle En İyi Erkek Oyuncu dalında Akademi Ödülü’ne aday gösterildi ve kazandı.2 Ocak 20232014 yılında “Dallas Buyers Club” filmindeki rolüyle En İyi Erkek Oyuncu dalında Akademi Ödülü’ne aday gösterildi ve kazandı.

Oscar rekoru hangi filmde?

Üç film 11 Oscar heykelciği almayı başardı. Bunlar; Ben-Hur (1959), Titanic (1997) ve The Lord of the Rings: The Return of the King (2003) aday gösterildikleri tüm kategorilerde ödül alabildiler. All About Eve (1950), Titanic (1997) ve La La Land (2016) 14 adaylıkla en çok aday gösterilen filmler oldu.

En çok Oscar alan erkek oyuncu kim?

En İyiKategoriOyuncuEn Öne ÇıkanKazananDaniel Day-Lewis3 ödülleEn çok adaylıkLaurence Olivier9 adaylıklaEn çok adaylıkSpencer Tracy9 adaylıkEn çok adaylıkPaul Newman8 adaylık6 daha

7 Oscar ödüllü film hangisi?

Hollywood’un en iyilerini onurlandıran Oscar’lar dün kazananlarını buldu. Christopher Nolan’ın yönettiği “Oppenheimer” yedi ödül kazandı.

En genç Oscar kazanan kim?

Bu, oyunculuk ve yönetmenlik ödül kategorilerinde en yaşlı ve en genç Akademi Ödülü kazananların ve adayların listesidir. Anthony Hopkins, 83 yaşında Oscar kazanan en yaşlı ve en genç aktördür ve Tatum O’Neal 10 yaşındadır. Bu, oyunculuk ve yönetmenlik ödül kategorilerinde Oscar kazanan ve ödül kategorilerine aday gösterilen en yaşlı ve en genç aktörlerin listesidir. Anthony Hopkins 83 yaşında ve Tatum O’Neal 10 yaşındadır. Oscar kazanan en yaşlı ve en genç aktörlerdir.

Oppenheimer Oscar aldı mı?

En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Film Müziği, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu… En İyi Film

En iyi Türk erkek oyuncu kim?

Ödül KazananlarYılOyuncuFilm2018 (45.)Aras Bulut İynemliÇukur2019 (46.)Taner ÖlmezMucize Doktor2021 (47.)Çağlar ErtuğrulTeşkilat2022 (48.)Kaan UrgancıoğluYargı26 satır daha

Dünyanın en iyi erkek oyuncusu kimdir?

Inter Miami’nin Arjantinli oyuncusu Lionel Messi, FIFA tarafından yılın en iyi futbolcusu seçildi. FIFA’nın 2023 yılının en iyi oyuncularını seçtiği gala gecesi, İngiltere’nin başkenti Londra’da gerçekleşti.

Tom Hanks kaç Oscar aldı?

İki kez Akademi Ödülü kazanmış, zor rollerin üstesinden gelme becerisiyle tanınmış, özellikle dramatik rollerdeki performansıyla büyük başarı yakalamıştır.

Barbie Oscar aldı mi?

En iyi şarkı Oscar’ını hem Barbie hem de diğer adaylar arasında en iyi şarkı kazandı. Bu arada, bu Billie Eilish’in ikinci Oscar’ı. “No Time to Die” filmi için yaptığı şarkıyla 2022’de Bond filmini de kazandı…

En İyi Film ödülü hangisi?

Oscar Ödülleri 2024: Christopher Nolan’ın “Oppenheimer”ı en iyi film ödülünü kazandı. Bu yılki 96. Akademi Ödülleri’nde “Oppenheimer”, “En İyi Film”, “En İyi Yönetmen” ve “En İyi Erkek Oyuncu” kategorilerinde ödüllerle dikkat çekti.

Oscar 2024 kime verildi?

Oppenheimer, En İyi Film dahil olmak üzere yedi kategoride ödül kazanarak 2024 Akademi Ödülleri’nde iz bıraktı. Filmin yönetmeni Christopher Nolan En İyi Yönetmen ödülünü kazanırken, başrolü oynayan Cillian Murphy En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı. Emma Stone, Poor Things’deki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı.

DiCaprio hangi filmle Oscar aldı?

Leonardo DiCaprio’nun yıllarca Oscar kazanamaması, özellikle Oscar’a layık bir performans sergilediği The Wolf of Wall Street’ten sonra, dünya çapındaki sinemaseverler arasında hem eleştiri hem de alay konusu oldu. Neyse ki, The Revenant filmi sayesinde Akademi üyeleri Leonardo DiCaprio’yu Oscar’a layık gördüler.

En çok Oscar kazanan kimdir?

İlk kez 1929 yılında verilen Akademi Ödülleri, sinema sektörünün en prestijli ödülleri arasındadır. Rekabet çok yoğun ve birçok kişi birden fazla ödül kazanmıştır. Yapımcı Walt Disney, 22 Oscar ile en çok ödül alma rekorunu elinde tutuyor; ayrıca dört özel veya onursal Oscar ödülü almıştır. 7 Ağustos 2024 İlk kez 1929 yılında verilen Akademi Ödülleri, sinema sektörünün en prestijli ödülleri arasındadır. Rekabet çok yoğun ve birçok kişi birden fazla ödül kazanmıştır. Yapımcı Walt Disney, 22 Oscar ile en çok ödül alma rekorunu elinde tutuyor; ayrıca dört özel veya onursal Oscar ödülü almıştır.

Al Pacino hangi filmle Oscar aldı?

Al Pacino, 1992 yılında “Kadın Kokusu” filmindeki performansıyla Drama Dalında En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ını kazandı.

Marlon Brando hangi filmle Oscar aldı?

Brando, ilk Oscar’ını On the Waterfront (1954) filmindeki rolüyle kazandı. Brando, ilk Oscar’ını On the Waterfront (1954) filmindeki rolüyle kazandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir