İçeriğe geç

Hödük Nedir Kime Denir

Hödük argo mu?

HÖDÜK TDK KELİMESİ NE ANLAMA GELİYOR? 1. isim, argo Kaba, nezaketsiz ve anlayışsız kişi. 2. isim, argo. Korkak, utangaç kişi.

Moruk diye neye denir?

İsim. (Argo) Genç insanlardan daha yaşlı ebeveynler. (Argo) Yaşlı bir kişi.

Hınzır neye denir?

Suidae, geviş getirmeyen toynaklılar familyasıdır. 5 cinse ayrılan familyanın 20 türünden, evcil domuzun atası olan yaban domuzu, Avrupa ve Türkiye’de bulunan tek temsilcidir.

Sunepe nedir?

Sünepe aynı zamanda uyuşuk, korkak, uysal insanları da ifade eder.

Hödük küfür mü?

6. Köylü. Muhtemelen Türkçe’de farklı kullanımları olan en yaygın kelimedir. Şaka bir yana, genellikle “kaba, anlaşılmaz kişi” anlamında kullandığımız bu kelime, “korkak”, “uyuşuk, beceriksiz”, “acemi”, “küçük ve göbekli”, “aceleci”, “zorba” gibi birçok anlamda kullanılır.

Angut kime denir?

Angut günümüzde günlük dilde kullanılan bir kelime olarak kabul edilse de, bu kelimenin anlamı oldukça farklıdır. Angut kelimesi aslında bir kuş türünü ifade eder ve bu kuşun birçok farklı özelliği vardır. Angut kelimesinin anlamını sizin için derledik. Angut kuşları dünyadaki en sadık tür olarak kabul edilir.

Domuzun yaşlısına ne denir?

Yaşlı adam kelimesi aslında domuzun yaşlı adamını ifade eder. Maalesef anlamını bilmediğimiz bu kelimeyi ülkemizde birçok yaşlı insana karşı kullanırız.

Keratanın anlamı ne?

“Kracker” kelimesinin iki anlamı vardır: “karısı tarafından aldatılan adam” ve “ayakkabı çekeceği”. Böyle bir şey nasıl olabilir? 17 Ekim 2016

Moron ne demek?

aptal/salak/aptal kişi, (argo) aptal kişi, salak… 18 Eylül 2024

Çörpeşik ne demek?

dağınık: hassas bünyeli, karmaşık.

Keyiş türkçe ne demek?

Keyish: İnançsız. Tanrısız. Aldatıcı vb. evlilik anlamında: oturma odası. misafir odası karışımı

Zopur ne demek?

[1] (argüman) (Düziçi lehçesi) ham, genellikle hamlık belirli bir düzeyin üzerinde olduğunda kullanılır.

Şıllık ne demek?

Şıllık, Şanlıurfa yöresine özgü bir tatlıdır. Şıllık tatlısı isminin etimolojik kökeni, Kürtçe yaş (yaş) kelimesinin karşılığı olan Şil (Şıl) kelimesinden türemiştir. Şanlıurfa ve Adıyaman yöresinde ıslak mantı olarak bilinir. Dökme karışımına ceviz sarılır, şerbetle karıştırılarak servis edilir.

Sümsük kime denir?

Sümsük kelimesinin Türkçe karşılığı olan “utangaç, tembel, uyuşuk, korkak, uyuşuk, miskin” sıfatlarının hiçbiri bu kuşu nitelemiyor.

Sülempe ne demek?

Becerikli anlamında mahir, her işi yapabilen ve her şeyden anlayan kişi; Beceriksiz ve savurgan bir kimsenin insana ev vermediği söylenir. Hiçbir şey bilmeyen ama kapı kapı dolaşan bir kimseye Sünepe veya Sülempe gibi oturduğu söylenir.

Argo ile küfür aynı mı?

Argo bir dilin parçası olmasına rağmen, belirli bir toplum çevresi tarafından kullanılan kendine özgü kelimeler, ifadeler ve ifadelerden oluşan özel bir dildir. Argo bir küfür değildir, ancak saldırgan günlük konuşma terimleri de vardır.

Dangalak argo mu?

Günümüzde ise salak kelimesi, Standart Türkçede, Türk lehçelerinde ve argoda “aptal, düşüncesiz kişi, şaşkın, bilgiç, kalın kafalı, aptal, kaba, ahmak, düşüncesiz kişi” anlamlarında kullanılmaktadır.

Andaval argo mu?

Aptal, şaşkın kimse, budala, ahmak. I. (Yunanca andalavus, dansalus > dansallus > dansalli karışımı) Argo. Kaba, saf, aptal kimse, salak: Sen aptal mısın, budala? (Hüseyin R. Gürpınar).

Bok kelimesi argo mu küfür mü?

Kullanım. “Shit” (ayrıca İngiliz ve Hiberno-İngilizce’de “shit”) kelimesi bir müstehcenlik olarak kabul edilir ve genellikle resmi dilde kaçınılır. “Shit” (ayrıca İngiliz ve Hiberno-İngilizce’de shite) kelimesi bir hakaret olarak kabul edilir ve genellikle resmi dilde kaçınılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir