Çene altı ağrısı için hangi doktora gidilir?
Çene ağrısının diş problemlerinden kaynaklandığı durumlarda diş hekimi tarafından uygun tedavi yapılmalıdır. Diş içi problemlerde ise diş hekimi endodontik tedavi uygulayabilir.
Alt çene ağrısı neden olur?
Diş gıcırdatma, diş eti hastalığı veya diş ağrısı gibi ağız ve diş sağlığı sorunlarından kaynaklanabilen çene ağrısı, kırık veya çıkık çene kemiği veya kalp krizi gibi ciddi sorunların bir işareti olabilir. “Çene ağrısına ne sebep olur?” Bu sorunun ilk cevabı genellikle temporomandibular eklemdir (TMJ).
Çene doktoruna ne denir?
Genel diş hekimleri diş ve diş eti sağlığının tedavileriyle ilgilenirken, ortodontistler diş dizilimi ve çene ilişkileriyle ilgilenirler.
Çene cerrahisi için hangi bölümden randevu alınır?
1 – Çene cerrahisi hangi bölümde yapılır? Ağız, diş ve çene cerrahisi olarak adlandırılabilir.
Çene altı lenf bezi için hangi doktora gidilir?
Baş ve boyun bölgesindeki lenf bezlerinde oluşan şişliklerde ilk başvurulacak hekim KBB uzmanıdır.
Ağzımı tam açamıyorum çenem ağrıyor ne yapmalıyım?
Ağzımı açamıyorum ve açmaya çalıştığımda ağrı hissediyorum? Ne yapmalıyım? Ağzınızı açmakta zorluk çekiyorsanız veya açarken ağrı hissediyorsanız, temporomandibular eklem bozukluğunu düşünmelisiniz. Bu durumlarda, ağzınızı zorla açmaktan kaçının ve tanı için temporomandibular eklem bozuklukları konusunda uzmanlaşmış bir diş hekimine danışın.
Çene ağrısı ne zaman tehlikeli?
Şiddetli ve ani çene ağrısı yaşarsanız, özellikle de buna diğer kalp krizi belirtileri (örneğin göğüs ağrısı, nefes darlığı) eşlik ediyorsa, derhal acil tıbbi yardım almalısınız. Temporomandibular eklem bozukluğu (TMJ bozukluğu): Çene ağrısı genellikle temporomandibular eklem bozukluğu (TMJ bozukluğu) ile ilişkilidir.
Çene uyusması için hangi doktora gidilir?
Bu hastalıkları teşhis ve tedavi eden doktora nörolog denir.
Çene altı iltihabı neden olur?
Jawitis, çene bölgesindeki kemik dokusunun enfeksiyonudur ve osteomiyelit olarak da bilinir. Bu durum, çene bölgesindeki kemiklerde iltihaplanma ve enfeksiyonun sonucudur. Osteomiyelit genellikle bakteriyel bir enfeksiyondan kaynaklanır ve ciddi bir durum olabilir.
Çene eklemi ağrısı nereye vurur?
Temporomandibular eklem bozuklukları, baş ve boyundaki bazı kaslardan, bağlardan (kemikleri bir arada tutan sert bağ dokusu), dişlerden, yanaklardan, dudaklardan ve tükürük bezlerinden oluşan sistemi etkiler. Temporomandibular eklem bozuklukları yalnızca eklem bölgesinde değil, çene, gözler, kulaklar, burun ve boğaz bölgesinde de ortaya çıkabilir.
Çene uyusması için hangi doktora gidilir?
Bu hastalıkları teşhis ve tedavi eden doktora nörolog denir.
Alt çene geriliği tedavi edilmezse ne olur?
Geri çekilen bir çene tedavi edilmezse ne olur? Alt çene tedavi edilmezse, diş sorunları daha yaygın hale gelir. Bunlara aşınma, diş çürümesi ve hassas diş etleri gibi durumlar dahildir. Yanlış hizalanmış dişler diş minesine zarar verdiğinden, ağrı ve diş kaybı zamanla artabilir.
Yüz kasları için hangi doktora gidilir?
Etkilenen kişi yüz kaslarında güçsüzlük, asimetriler, tat ve işitmede değişiklikler, etkilenen tarafta kulak ve yüz ağrısı yaşıyorsa, öncelikle yüz felcinin ayırıcı tanısı için bir nöroloğa danışmalıdır. Tıbbi muayene tanının önemli bir parçasıdır.
Tavsiyeli Bağlantılar: Araç Satın Alırken Para Nasıl Ödenir