Çinde WhatsApp yerine ne kullanılır?
WeChat, aylık 1 milyardan fazla kullanıcısıyla Çin’in en popüler mesajlaşma uygulamasıdır.
Çin’de WhatsApp yasak mı?
Çin, her ikisi de yalnızca göndericinin ve alıcının içeriği okumasını sağlayan uçtan uca şifrelemeye sahip olan Telegram’ın yanı sıra WhatsApp ve Signal’i yasakladı. Ülke, Instagram’a bağlı meta mülkiyetindeki bir mikroblog uygulaması olan Threads’in kaldırılmasını talep etti.
Çinde YouTube yerine ne kullanılır?
Yasal VPN hizmetleri: Çin’de uluslararası web sitelerine erişmenizi sağlayan hükümet onaylı VPN hizmetleri vardır. 7. Yerel alternatifler: Çin’de genellikle popüler uluslararası web sitelerinin ve hizmetlerinin yerel eşdeğerleri bulunur. Örneğin, Twitter yerine Weibo ve YouTube yerine Youku kullanılır.
Çin’de Tinder yasak mı?
Batılı sosyal medya ve Tinder gibi flört uygulamaları Çin’de temel olarak yasaklanmıştır. Bunun yerine, Çin’de yerel olarak geliştirilen alternatif uygulamalar tercih edilmektedir.
Çinde hangi sosyal medya yasak?
Çin’de yasaklanan uygulamalar arasında Google, YouTube, WhatsApp, Skype, Facebook, Spotify, Telegram, OneDrive, Twitter, Gmail, Google Play Store, Snapchat, Netflix, Blogger gibi büyük platformlar yer alıyor.
Çin’de hangi uygulamalar kullanılır?
ÇİN’DE, WECHAT, SINA WEIBO, ZHIHU, MEITUAN, DOUYIN VE DOUBAN GİBİ FARKLI AMAÇLAR İÇİN ÇOK SAYIDA SOSYAL MEDYA UYGULAMASI GELİŞTİRİLİYOR. ÇİN ALTERNATİF PROGRAMLAR ÜRETİRKEN, DİĞER TARAFTAN ÇİN’DEN GİDEBİLECEK İLETİŞİM AKIŞINI KONTROL EDİYOR.
Çin’de Telegram yasak mı?
Çince. Telegram, 2015’ten beri Çin’de engelleniyor. Yerel medya, uygulamanın sunucusuna dağıtılmış hizmet engelleme (DDoS) saldırısı başlatıldığını ve bunun uygulamanın sansürlenmesine yol açtığını bildirdi.
Çinliler Instagram kullanıyor mu?
Bunların yarısı kentsel alanlarda yaşayan 35 yaş altı kişilerdir. WhatsApp, Facebook ve Instagram gibi birçok dünyaca ünlü uygulamaya erişim Çin’de yasaktır. Bunun yerine ülkede eşdeğer platformlar kullanılmaktadır.
Çinde VPN yasak mı?
Yerel VPN’ler de hükümet tarafından lisanslananlar hariç olmak üzere yasaklanmıştır. Çin vatandaşlarının Çin’in Büyük Güvenlik Duvarı’nı aşmak için VPN kullanmaları da yasaklanmıştır. Ancak turistler ve yabancılar gümrük kontrollerini aşabilirlerse VPN’leri özgürce kullanabilirler.
Çin’de TikTok var mı?
Douyin. TikTok’tan ayrı bir uygulama olan Douyin (抖音), resmi olarak Dǒuyīn duǎn shìpín (抖音短视频; Douyin Kısa Video) olarak bilinir ve çoğunlukla Çin’de kullanılır.
Çinde Google yerine ne kullanılır?
Çin’de Google’ın yerini alan internet arama motoru Baidu, ilk akıllı telefonunu piyasaya sürerek akıllı telefon pazarına giriş yaptı.
Çin’de neden YouTube yok?
YouTube, hükümetin katı sansür politikaları nedeniyle Çin’de engellenen ilk sosyal medya sitelerinden biri. Çin bugüne kadar Facebook, Twitter ve hatta Google dahil olmak üzere 10.000’den fazla web sitesini sansürledi.
Çin’de Google yasak mı?
Bu arada Çin ile ilgili olarak kısaca şunları söyleyebiliriz: Google ve Meta’nın Çin’de yasaklanmasının sebebi Çin hükümetinin bu servisleri kullanan vatandaşların verilerinin ülke sınırları içerisinde kalmasını istemesi, arama sonuçlarının filtrelenebilmesi ve Çin hükümetinin bu verilere ulaşabilmesidir ve bu şirketler…
Çinde hangi VPN çalışıyor?
Verilerimize göre, ExpressVPN Çin’de kullanabileceğiniz en iyi VPN’dir. ExpressVPN sağlam güvenlik özellikleri sunar ve Çin’de kullanım için özel olarak optimize edilmiş 5 sunucu konumuna sahiptir. Ek olarak, ExpressVPN 30 günlük para iade garantisi sunar.
Çinde Discord yasak mı?
İnternet sansürüyle bilinen ülkelerden biri olan Çin, 2018 yılından bu yana Discord platformunu erişime kapalı tutuyor ve bu süreçte çeşitli alternatifler geliştirildi. 2020 yılı sonlarında Birleşik Arap Emirlikleri’nde kapatılan Discord hala erişime kapalı.
WeChat Türkiye’de kullanılıyor mu?
Dünyanın en popüler QR kod ödeme sistemlerinden biri olan WeChat Pay artık Türkiye’de de mevcut. Uygulama ilk olarak İstanbul Havalimanı’nda devreye alınacak ve ülke genelinde kullanıma sunulacak.
WhatsApp yerine ne kullanabilirim?
WhatsApp yerine kullanabileceğiniz en iyi uygulamalar: Signal. iOS, Android ve masaüstü uygulaması için mevcut olan Signal, kullanıcılarının WeChat’te kısa mesajlar, dosyalar, sesli notlar, resimler, GIF’ler ve video mesajları göndermesine olanak tanır. …Telegram. …iMessage. …Line. …Viber. …BEEP.
Çin’de Telegram kullanılıyor mu?
Çince. Telegram, 2015’ten beri Çin’de engelleniyor. Yerel medya, uygulamanın sunucusuna dağıtılmış hizmet reddi (DDoS) saldırısı başlatıldığını ve bunun uygulamanın sansürlenmesine yol açtığını bildirdi.
WeChat ne işe yarar?
WeChat, tarihin ilk süper uygulaması olarak kabul edilir. Kullanıcıların akıllı telefonları aracılığıyla ücretsiz anlık mesajlar göndermelerine ve ses, metin, görüntü ve video formatlarında bilgi paylaşmalarına olanak tanır.